Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ел.стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ел.стъкло

Колеги, предното ми дясно стъло си "прави каквото си иска".Независимо от коя врата се опитвам да го сваля-не ще.След десет минути-ще, разбира се после, не се затваря и т.н.Т.е явно машинката си работи, контролерите също, но ....
    Да имате идеи, къде се крие проблмът?
    Alfa 156, 1.9 JTD
    Alfa 166, 2.4 JTD

здравей,според мен проблема е в алфа при всеки горе долу е така на мен пак ми е автомати4но вдигането само от шофиорския контролер,от другия неще а пък понякога и забравя да се вдигне от десния контролер.Според мен проблема е в самите контролери не дават хубав контакт.провери си ги всичките.
    АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

абе на шофьорския джам вдигането и свалянето му е автоматично а на десния само свалянето! нищо развалено няма
      landikar
      Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от TheLemonSong Покажи съобщение
        Колеги, предното ми дясно стъло си "прави каквото си иска".Независимо от коя врата се опитвам да го сваля-не ще.След десет минути-ще, разбира се после, не се затваря и т.н.Т.е явно машинката си работи, контролерите също, но ....
        Да имате идеи, къде се крие проблмът?
        а на джама като му се доиска да се вдигне по-трудно ли му е от обикновенно
        landikar
        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от TaNo Покажи съобщение
          абе на шофьорския джам вдигането и свалянето му е автоматично а на десния само свалянето! нищо развалено няма
          егати и работата защо само на долу ще го правят автомат?за мен няма логика,но може да истина,незнам.
          АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

Първоначално публикувано от stanic Покажи съобщение
            егати и работата защо само на долу ще го правят автомат?за мен няма логика,но може да истина,незнам.
            Алфа Ромео ..
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Не самото движение си е безпроблемно, просто не винаги реагира, когато натисна някое от копчетата-ако трябва да бъде откровен вече дори не го ползвам-просто си знам, че няма да се отвори, а ако случайно се отвори, то никой не знае кога ще мога да го затворя..
              А сега вече имам проблеми и с щофьорското.Когато го затварям, стига до горе и започва да прескача, съответно не спира, а продължава да се блъска, докато на го спра с натискане на копчето надолу.
              Ебаси, почвам да се изнервям май,май....
              Вчера ми падна дясното стъкло на 156-та, не мо'а да разбера к'во става с тия стъкла....
              Alfa 156, 1.9 JTD
              Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

щом си слиза без проблем стъклото 100% някаде и се губи тока, невярвам да е нещо сложно. Като отвориш врата и там дет са пантите напипай снопа с кабелите за към вратата и пробвай да натиснеш бутона за сваляне да неби там да е прекъснато някое кабелче. На тебе май не ти върви с тея стъкла
                landikar

Comment

щом си слиза без проблем стъклото 100% някаде и се губи тока, невярвам да е нещо сложно. Като отвориш врата и там дет са пантите напипай снопа с кабелите за към вратата и пробвай да натиснеш бутона за сваляне да неби там да е прекъснато някое кабелче. На тебе май не ти върви с тея стъкла
                  Не е така .. ако се сваля без проблем , не е 100% сигурно , че ще се вдигне така
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

На моята лявото и дясното предни стъкла доста трудно се вдигат, когато са на 90%. По 3-4 пъти да натискам копчетата, за да ги затворя докрай. .
                    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Едно от слабите места на Алфите са електрическите връзки. За другите модели не знам, но в 164 и 166 почти цялата електроника е BOSCH, SIEMENS и т.н. Микро-ключетата в бутоните за прозорците са немски, аналогични са с тези в компютърните мишки, капсуловани са, и ако не са разглобявани и/или насилвани, ще надживеят не един собственик. За разлика от тях контактите и съединителите са склонни да оксидират и се държат точно, както описва колегата, ту ги има ту ги няма. Особено, ако колата целогодишно стои на открито. Лично аз нямам такива проблеми, но ако се случи, почиствам съединителите по веригата, намазвам ги с електролитна грес и забравям за случката.
                      164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Пичове, дайте акъл к'во да правя.
                        Като си вдигам стъклото(шофьорското) и достигна до около 3/4 см от горния край на вратата, започва да прескача на едно място, да трака като лудо и нищо повече... не може да се качи догоре и това е.Вчера махнах кората, защитите, ама к'во от това, като незнам къде да търся проблема...
                        Да имате някакви идеи?
                        Alfa 156, 1.9 JTD
                        Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

Мирише на механизъмче за смяна май...
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Готово!
                            Някво малко зъбно колело от цам беше проблема.
                            Work:60 lv
                            Tip :20 lv
                            Total:80 lv
                            Alfa 156, 1.9 JTD
                            Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

Много уърк бе... Не можа ли 'направи си сам' ?
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X